Artykuły: Zdrowie
• Ryzyko zwrotne zwiane z nadwagą i otyłością w czasach pandemii
Jakie jest ryzyko zdrowotne związane z nadwagą i otyłością w czasach pandemii?
2020-11-24
• Jak uchronić się przed grzybica jelit?
Przyprawy, używane już od wieków, słyną nie tylko z polepszania walorów smakowych potraw, ale także z właściwości leczniczych. Wpływają na procesy...
2020-11-18
• Dlaczego warto jeść jabłka ?
Jabłka, oprócz doskonałego smaku i poręcznej wielkości, są niezwykle cenne dla naszego organizmu. Stanowią źródło składników odżywczych oraz...
2020-11-09
• Sposoby na jesienną depresję
Depresja jest powszechną na świecie chorobą. Według danych Światowej Organizacji Zdrowia, szacuje się, że depresja dotyka obecnie 350 milionów...
2020-11-02
• Wspieramy odporność na wiele sposobów
Co roku w sezonie jesienno-zimowym, odporność zwykle obniża się i przez to jesteśmy bardziej podatni na działanie bakterii i wirusów. Wahania...
2020-10-27
• Boniek z koronawirusem – hejt na prezesa PZPN
W niedzielę Zbigniew Boniek poinformował na swoim Twitterze o zarażeniu COVID-19. Nie wszyscy jednak należycie przyjęli tę wiadomość.
2020-10-26
• Wstrzymane wyjazdy do sanatorium
Od 24 października 2020 r. do odwołania Zakład Ubezpieczeń Społecznych wstrzymuje czasowo wyjazdy do ośrodków rehabilitacyjnych w systemie...
2020-10-23
• Jak nie dać się infekcją – dietetyk kliniczny
Sezon jesienno-zimowy to czas, kiedy organizm jest najbardziej narażony na wychłodzenie, infekcje oraz spadek nastroju. Aby się przed nimi...
2020-10-12
• Wzmacniająca żywność
Ważnym dodatkiem do naszej diety w okresie jesienno-zimowym powinny być naturalne produkty zwiększające odporność, które nie tylko zmniejszą ryzyko...
2020-10-05
• Wyjść z cienia Parkinsona w 3 krokach
Zaawansowana choroba Parkinsona zamyka w czterech ścianach, przykuwa do łóżka, uzależnia od najbliższych. Mimo że są szanse na utrzymanie jej w...
2020-10-01